• Rozmanova ulica 40, 6330 Piran

Vredno ogleda


Galerija "Vredno ogleda" predstavlja zbirko osupljivih slik, posnetih v različnih delih Pirana, enega najbolj slikovitih obmorskih mest Slovenije. Vsaka slika v galeriji ni le vizualni prikaz lepot Pirana, temveč tudi zgodba o zgodovini, kulturi in naravi tega edinstvenega kraja.

Zahvaljujoč GPS točkam, dodanim vsaki sliki, obiskovalci lahko sledijo lokaciji, kjer je bila slika posneta, kar omogoča boljše razumevanje konteksta in omogoča, da se sami odpravijo na to mesto in doživijo njegovo lepoto v živo.

Od razglednih točk, kot so "Walls of Piran", do skritih kotičkov mesta, ta galerija ponuja popoln vpogled v to, kar naredi Piran tako posebnega. Ne glede na to, ali ste obiskovalec, ki išče navdih za naslednji obisk, ali domačin, ki želi ponovno odkriti lepote svojega doma, vam bo galerija "Vredno ogleda" ponudila nepozabno vizualno potovanje.
Prva Rašporska vrata


Mestno obzidje


Cerkev Sv. Jurija


Občinska palača


Krstilnica


Židovski trg


Svetilnik


Svetilnik Piran, stoletna zgodba o pomorskem varovanju in arhitekturnem čaru, se ponosno dviga na pinti ob obali slikovitega Pirana. Ta izjemna zgradba, čeprav danes ne izpolnjuje več svoje prvotne vloge, ostaja v samem srcu mesta kot čudovita atrakcija, ki privablja poglede in očara obiskovalce z vsakim korakom. Zgrajen v prepoznavnem arhitekturnem slogu nosi zgodovinske brazde, ki jih je pustil čas. Njegova prisotnost seže v čas, ko so svetilniki predstavljali svetilno točko za mornarje in pomorsko varnost. Danes ta izjemna struktura prevzame vlogo kulturnega spomenika, ki prepleta preteklost z sedanjostjo. Ob vznožju svetilnika se razprostira izjemna panoramska razgledna točka, ki ponuja dih jemajoč pogled na Piranski polotok, obalo Jadranskega morja in slikovito obzidje Piranskega mestnega jedra. To je prav gotovo idealen kraj za občudovanje sončnega zahoda ali za romantičen večerni sprehod ob morju. Z malo sreče lahko na tem mestu vidite tudi delfine.

Trg 1. maja


Cerkev Sv. Donata


Cerkev Sv. Štefana


Razgled - Mestno obzidje


Na sliki vidimo osupljiv pogled z razgledne točke "Walls of Piran". Modro morje se razteza vse do obzorja, kjer se stika s svetlim nebesnim obzorjem. V bližini je videti del mesta Piran z njegovimi značilnimi ozkimi ulicami in zgodovinskimi zgradbami, ki poudarjajo njegovo bogato zgodovino. Sence dreves na sprednjem delu slike dodajajo globino in kontrast, medtem ko lahka oblačnost na nebu ustvarja dramatičen učinek. Slika je odličen prikaz naravne in kulturne lepote Pirana.

Miljska vrata